Om tømmerkasse

Tømmerkasse er en gammel norsk laftestil med tradisjoner over hele landet. Det er en vakker og effektiv måte å bygge forskjellige hus på.

Stilen har vært faktisk vært brukt helt siden vikingtiden. Historisk er det ingen annen byggestil som noen gang har vært i nærheten av samme status i dette området.

Dette er tømmerkasse

Det vanlige er at man bruker materialer som furu og gran til å bygge denne typen hus. Man legger bjelker oppå hverandre med en halv bjelkes avstand. Da låser de seg sammen i hjørnene på en måte som gjør at konstruksjonen står svært godt. Det er denne funksjonaliteten som har gjort at denne byggeskikken har overlevd over en så lang tidsperiode. Tømmerkasser finnes i alle størrelser og kan like gjerne brukes på større som små hus. Da blir utfordringen eventuelt å finne lange nok bjelker for å gjennomføre dette.

Fordeler med tømmerkasse

Det er noen helt klare fordeler med å benytte seg av tømmerkasse. Stilen ser veldig tradisjonell og vakker ut. Dette gjør at mange ser på byggeskikken som et svært godt alternativ når de skal bygge ny hytte. En annen sentral fordel er at man kan demontere en tømmerkasse ganske enkelt. Dette gjør at denne typen bygning enkelt kan transporteres til et annet sted. Dette gjør at man har utrolig mange muligheter om man velger tømmerkasse.

Fortsatt mye benyttet

Selv om vanlig bolighus sjelden bygges av tømmerkasse, så er det ingen tvil om at stilen fortsatt er populær i Norge. Dette gjenspeiler seg først og fremst i det store antallet hytter som er laget med denne byggeskikken. Å eie en hytte er et svært vanlig fenomen i Norge, og en stor andel av disse er laftehus.

Tømmerkasse fortsetter å være en relevant byggestil i Norge. Utviklingen har i stor grad gått fra bruk i bolighus til å benytte konseptet i hyttebygging. Denne laftestilen har vært populær gjennom mange hundre år, og gir fantastiske muligheter til å bygge solide hus. I dag fortsetter nordmenn å velge tømmerkasse når de skal sette opp en egen fritidsbolig. Dette er med på å videreføre tradisjonen inn i fremtiden.